menu
Winkelwagen

Behandelingen

 
Het is heel erg belangrijk dat steigerhouten meubelen goed behandeld worden.
Deze houtsoort is namelijk erg zacht en kan hierdoor snel verkleuren, vooral als het door weersinvloeden geteisterd wordt. Als je steigerhout niet goed behandelt kan het hout verkleuren en gaan rotten.
Wilt u een beschermlaag maar wel de kleur van het hout behouden kies dan voor een blanke lak nano coating.

 
Hoe kan ik het beste mijn steigerhouten meubels behandelen ?
Bekijkt u de behandeling voorbeelden onder de tekst.


Wij leveren al onze steigerhouten meubels van A- kwaliteit steigerhout. Om deze kwaliteit te behouden is het ook belangrijk goed op te letten bij de behandeling. Er zijn verschillende producten om dit mee te doen, maar ze werken niet allemaal even goed.
 
Nano coating:

Bij deze methode wordt een soort waterafstotende coating  over het steigerhout gespoten. Het steigerhout is hierdoor goed beschermd en heeft verder geen  onderhoud nodig herhaling na 1 jaar is een pre, de blikken kunnen via onze klantenservice besteld worden  Het voordeel van deze methode is dat het effectief is én zelf gedaan kan worden. Het steigerhout veranderd niet van kleur en blijft zijn robuuste uiterlijk houden.
 
White Wash, Black Wash and Grey Wash:

Hierbij wordt een washing aangebracht. daardoor ontstaat er  een witte, zwarte of grijze kleur in plaats van een onzichtbare olie. De steigerhouten planken krijgen dus een witte, zwarte of grijze kleur.
 
Lakken:

Een goede lak kent veel voordelen. Het hout wordt er slijtvast van en bestand tegen vlekken. Ook is er nadien weinig tot geen onderhoud meer nodig.


Ook als u het niet door ons laat doen raden wij altijd aan om het zelf te doen.